duminică, 21 martie 2010

Salata verde

Contine saruri minerale (de iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic si zinc), dar si multe vitamine (A, B, C, D si E). Toate acestea dau organismului rezistenta la infectii si virusuri.

Datorita continutului ridicat de clorofila, salata verde are rol antianemic.

Contine aminoacizi si mucilagii care au un rol important in normalizarea digestiei si a tranzitului intestinal, fiind un real ajutor, pentru persoanele care sufera de constipatie.

In salata verde se mai gasesc substante chimice cu rol de hormon, de aceea salata este un sedativ excelent.

Consumata seara, ajuta la destresarea organismului si imbunatateste somnul.

In trecut era folosita impreuna cu semintele necoapte de dovleac pentru tratarea diferitelor boli, ca de exemplu sifilisul sau cancerul.

Mod de folosire: in salate, combinata cu alte legume de sezon - ceapa verde, leurda, ridichi, mancaruri, ciorba.

Daca vrei sa slabesti, poti incepe masa cu o salata verde, are putine calorii si face mancarea mai satioasa.

Sfat : rupe salata cu mana, nu o taia. In felul acesta se i pastreaza mai bine proprietatile.

(sursa: aici )

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu