miercuri, 24 martie 2010

SPANACUL

Contine potasiu, acid folic, calciu, fier, vitamina C, vitamina E, vitamina K si fibre alimentare. Regleaza digestia si previne constipatia.

Alte proprietati:

  • stimuleaza activitatea inimii;
  • previne infectia gingiilor;
  • stimuleaza cresterea, fiind recomandat in special copiilor si tinerilor aflati la pubertate;
  • datorita continutului de acid folic, se recomanda femeilor insarcinate;
  • cura cu suc de spanac reechilibreaza si fortifica organismul;
  • este eficient impotriva anemiei, depresiei nervoase si oboselii.

Prin fierbere, spanacul pierde majoritatea principiilor sale active. Daca doresti sa-i pastrezi toate proprietatile, trebuie sa-l consumi crud si proaspat. Sucul de spanac se poate combina in parti egale cu cel de morcov, de creson sau de telina. Ca si celelalte legume cu frunze verzi, spanacul este sarac in calorii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu