vineri, 30 aprilie 2010

Ciocolata - beneficii asupra sanatatii

1. Ciocolata scade riscul de accident vascular cerebral. Aceasta este concluzia cercetatorilor de la McMaster University din Canada dupa ce au efectuat o cercetare pe un esantion de 44.489 de persoane, dupa cum informeaza publicatia medicala ScienceDaily intr-un articol aparut in urma cu doua lumi. Se pare ca participantii la studiu care au consumat o portie de ciocolata pe saptamana si-au redus cu 22% riscul de a suferi un accident vascular cerebral, in comparatie cu cei care nu consumat ciocolata;

2. Ciocolata este indicata in maladia Parkinson. Descoperirile au aratat ca bolnavii cu Parkinson au tendinta de a consuma mai multa ciocolata neagra in comparatie cu persoanele sanatoase, dupa cum informa publicatia britanica Dailymail intr-un articol aparut anul trecut. Simptomele bolii Parkinson incep sa apara atunci cand nivelurile de dopamina din creier scad cu aproximativ 20% din valorile normale. Potrivit specialistilor, unele substante din ciocolata neagra - cum ar fi feniletilaminele - maresc nivelurile de dopamina;

3. Ciocolata este buna pentru creier. O cantitate moderata de ciocolata are efecte benefice asupra activitatii cerebrale, informa Telegraph.co.uk intr-un articol aparut anul trecut. Pudra de cacao folosita in ciocolata contine o substanta antioxidanta, numita flavonol care are capacitatea de a energiza functiile mentale.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu