marți, 6 aprilie 2010

Cum sa scapi de kg acumulate dupa Paste ???

Exercitiile de aerobic te pot ajuta sa scapi de kilograme si sa-ti tonifici corpul. Cel mai bun program de exercitii fizice pentru slabit este cel care combina exercitiile de cardio - aerobic cu cele de forta.



Exercitiile de aerobic te ajuta sa dai jos kilogramele

Exercitiile cardiovasculare, sau exercitiile de aerobic, lucreaza un numar mare de muschi. Anumite exercitii cardio (mersul, joggingul, ciclism) actioneaza mai mult asupra partii de jos a corpului, insa alte exercitii cardio (inotul, urcarea pe scari, folosirea aparatelor: elliptical machine, stepper, aparat pentru vaslit) te ajuta sa-ti lucrezi toti muschii.

Exercitiile pentru cresterea fortei, rezistentei sau exercitiile cu greutati sunt menite sa creasca puterea si rezistenta muschilor. Fitnessul te ajuta sa iti mentii sanatatea si sa iti imbunatatesti calitatea vietii.

Orice exercitiu de aerobic, efectuat corect si mai mult de 20 de minute, te va ajuta sa scapi de kilograme si sa iti tonifici corpul.


Iata un excelent program cardio de 7 zile.


Program de antrenament

Ziua 1 - Exercitii cardio: 10 minute de mers usor pe banda rulanta; 5 minute de exercitii de stretching efectuate pe podea; exercitii de stretching pentru spate, gat, brate si picioare; 20 de minute de mers pe bicicleta statica; 15 minute de mers rapid pe banda rulanta; 5 minute de lucrat usor la aparatul pentru vaslit; 5 minute de stretching (in special brate si picioare).

Ziua 2 - Exercitii cardio si forta: 5 minute de mers usor pe banda rulanta; 10 minute de exercitii de stretching (spate, gat, brate si picioare); 15 minute de exercitii de intensitate moderata la aparatul pentru vaslit; 2 seturi de cate 12 exercitii cu greutati pentru brate (greutati mici); 3 seturi de cate 12 de exercitii la aparatul pentru fluturari; 5 minute de exercitii de revenire (cool-down) - mers usor pe banda rulanta; 5 minute de stretching (in special pentru picioare si brate).

Ziua 3 - Inot: 10 minute de mers inainte de a intra in apa; 10 minute de inot usor; 25 minute inot la intensitate moderata; 10 minute exercitii de revenire (inot usor); 5 minute de exercitii de stretching (pe uscat).

Ziua 4 - Exercitii de forta: 10 minute de mers usor pe bicicleta statica; 5 minute de exercitii de stretching efectuate pe podea; exercitii de stretching pentru spate, gat, brate si picioare; 2 seturi de cate 12 flotari (sprijina-ti genunchii pe podea, pentru un suport mai bun); 2 seturi de cate 12 exercitii cu greutati pentru brate (greutati mici); 1 set de 20 de abdomene; 1 set de 12 exercitii cu greutati pentru picioare; 10 minute de exercitii de revenire - mers usor pe banda rulanta; 5 minute de stretching (in special pentru brate si picioare).

Ziua 5 - Exercitii de forta si cardio: 5 minute de exercitii la stairclimber (aparat care simuleaza urcatul pe scari); 10 minute de stretching (pentru spate, gat, brate si picioare); 15 minute de mers la intensitate moderata pe banda rulanta; 2 seturi de cate 12 exercitii cu greutati pentru brate (greutati mici); 1 set de 20 de abdomene; 5 minute de exercitiii de revenire - mers usor pe banda rulanta; 5 minute de stretching (in special pentru brate si picioare).

Ziua 6 - Fara exercitii

Ziua 7 - Exercitii de efectuat acasa: 10 minute de alergat pe loc sau exercitii usoare cu coarda; 10 minute stretching (pentru spate, gat, brate si picioare); 25 de minute exercii de aerobic (exercitii video); 10 minute de exercitii de revenire; 5 minute de stretching (in special pentru brate si picioare).

articol preluat dupa eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu