Exercitiile aerobe ( mersul pe jos, cu bicicleta, inotul, evitand caldura deosebita vara si frigul iarna ) sunt cele mai potrivite si trebuie practicate timp de cel putin 30 de minute zilnic.
Activitatile zilnice sustinute cresc sensibilitatea celulara la insulina, ceea ce duce la un mai bun control al glicemiei , previne aparitia complicatiilor cardiovasculare ( cardiomiopatie ischemica , hipertensiune arteriala ), scade nivelul grasimilor sanguine , ajuta la pierderea excesului ponderal , care favorizeaza hiperglicemia.
Totusi, daca nivelul glicemiei este de peste 240 mg/dl , trebuie neaparat sa-ti verifici si urina pentru a vedea daca sunt cetone in ea . Daca sunt prezente cetone in urina, efortul fizic este contraindicat ! In astfel de situatii, glicemia poate creste si mai mult, punand viata in pericol !!!
Stiati ca ...
- in cazul persoanelor cu diabet, scaderea glicemiei cu doar 0,1% poate reduce riscul mortalitatii prin boli cardiovasculare cu pana la 10% ?
1 comentarii:
Articolul ăsta e foarte interesant, şi îmi place.
Am citit mai de mult un articol, în care spunea că 30 de minute zilnice secretă destulă endorfină ca să devii high. Si dependenţa se instalează după 30 de zile a câte 30 minute zilnice de jogging. Corpului îi place ceea ce-l face sănătos. Mai greu cu ieşitul din confortul personal :)
Trimiteți un comentariu