Untisorul este o planta pe care o gasesti in piata, la tarani. Are funze mici ca niste banuti si este usor amaruie.
Contine potasiu si fibre alimentare care ajuta la reducerea nivelului colesterolului si regleaza tensiunea arteriala. In untisor se mai gasesc: betacaroten, vitaminele C, E si calciu.
Frunzele sau radacinile de untisor sunt folosite pentru proprietatile lor de a imbunatati circulatia sangvina. Vitaminele si mineralele scad riscul de cataracta, iar acidul folic este important in mentinerea sanatatii creierului.
In bucatarie se intrebuinteaza sub forma de salata.
Reteta :
Ingrediente:
- doua salate
- doua legaturi de leurda
- doua gramajoare de untisor
- o lingura-doua de miere
- zeama de la o lamaie mare
- 100 de grame de nuca macinata
1. Spala salata, untisorul si leurda, foaie cu foaie.
2.Taie-le sau rupe-le in bucati si pune-le intr-un bol.
3.Amesteca mierea cu o lingura - doua de apa calda, adauga sucul de lamaie si nuca macinata.
4.Amesteca sosul peste frunze si serveste.
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu