Lumina deterioreaza riboflavina. Laptele, care este o sursa importanta de vitamina B2, pastreaza mai mult din valoarea nutritiva, daca este conservat in ambalaj de carton (pentru ca este compact).
Doza zilnica recomandata: 1,5 - 1,8 mg.
Surse
Riboflavina provine in principal din ficat, inima, carne de vita si porc, peste, ou, lactate, cereale integrale, legume verzi (broccoli, spanac, sparanghel, laptuci).
Roluri si caracteristici ale vitaminei B2
- Intra in compozitia enzimelor si participa la cresterea celulara si la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor pentru a le transforma in energie;
- Ajuta la mentinerea unui aspect sanatos al pielii, unghiilor, parului;
- Contribuie la imbunatatirea si mentinerea vederii, pentru ca stimuleaza nervul optic;
- Protejeaza mucoasa bucala;
- Datorita calitatilor ontioxidante poate sa previna cancerul sau cresterea colesterolului.
- Suplimentele de riboflavina constituie o optiune recomandabila pentru marii consumatori de alcool, care de obicei se hranesc necorespunzator;
- Folosirea pilulelor contraceptive necesita si o suplimentare cantitativa de vitamina B2;
- Riboflavina se elimina rapid; in doar 2 ore ea coloreaza urina in galben intens.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu