Doza zilnica recomandata: 0,3 mg (300 mcg)
Surse
Carnea proaspata, legumele si fructele crude (neprelucrate termic sau conservate) sunt necesare pentru aportul zilnic de biotina, ca si drojdia de bere, organele de vita, laptele, produsele lactate, galbenusul de ou, conopida, cerealele integrale, porumbul, melasa si nucile.
Roluri si caracteristici ale vitaminei B8
- Ajuta la degradarea acizilor grasi, a glucozei si a aminoacizilor;
- Intervine in sinteza acizilor grasi si a proteinelor;
- Are capacitatea de a produce hidratii de carbon din molecule, reintregind rezervele organismului;
- Stimuleaza cresterea parului si intarzie caderea acestuia;
- Impiedica incaruntirea prematura;
- Calmeaza durerile musculare.
- Asociata cu vitaminele B2, B3, B6 poate fi un intaritor eficace;
- Albusul de ou crud si frisca anuleaza efectele biotinei;
- Suplimentarea cu biotina este recomandata in tratamentul cu antibiotice;
- Pentru intarirea unghiilor este necesar un aport zilnic de 2,5 mg.
Informatiile au fost preluate din cartea "Terapia prin vitamine", Maude Bouchard, Editura Niculescu, Bucuresti, 2003.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu