Doza zilnica recomandata: 0,4 mg (400 mcg)
Surse
Necesitatile corpului nostru sunt pe deplin satisfacute printr-o alimentatie echilibrata: legume verzi, sparanghel, spanac, varza, porumb, morcov, fasole verde, caise, banana, portocale, mazare, rosii, grau, ou, ficat, migdale, lapte, branzeturi fermentate.
Roluri si caracteristici ale vitaminei B9
- Ajuta la formarea AND-ului;
- Actioneaza ca un factor de crestere;
- Este indispensabila in formarea globulelor rosii, prevenind astfel anemia;
- Favorizeaza echilibrul emotional, diminueaza durerea;
- Creste productia de lapte matern;
- Previne aparitia cancerului la plamani, colon si uter;
- Protejeaza organismul de bolile cardiovasculare si de accidentele vasculare cerebrale;
- Protejeaza fatul de anomalii congenitale care pot afecta creierul si coloana vertebrala.
- Este indicat un supliment de vitamina B9 pentru persoanele care consuma alcool in exces;
- In combinatie cu alte vitamine din complexul B, acidul folic intareste sistemul imunitar;
- Suplimentele importante de vitamina B9 au un efect benefic pentru epiderma depigmentata si inlatura stresul si anxietatea.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu